• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sobota

02.07.2016

21:00

Večerov oder

Koncert

Priporočamo

LET 3 (CRO) ● ATHEIST RAP (SRB)

LET 3

Damir Martinović (bas)
Zoran Prodanović (vokal)
Dražen Baljak (kitara)
Matej Zec (kitara)
Ivan Bojčić (bobni)

Skupina LET 3 je bila ustanovljena 1986 leta v Reki. Po razpadu skupine Termiti leta 1982 je basist Damir Martinović Mrle pričel delati na multimedijski scenski skupini Strukturne ptice, ki sedaj predstavlja ogrodje skupine Let 3.

Leta 1986 so za potrebe svojih nastopov ustanovili skupino Let 2 (Damir Martinović - bas, Berislav Dumenčić - bobni, Mladen Višič - kitara, Zoran Prodanović Prlja - vokal) in januarja 1986 so se člani Strukturnih ptica in Let 2 združili v Let3.

Prve posnetke Let 3 objavi na kompilaciji "Rijeka, Paris, Texas". Lastni album "Two Dogs Fuckin" so izdali aprila 1987. Leta 1988 so pričeli nastopati doma in v tujini (Avstrija, Italija, Španija, Francija, Grčija, Madžarski, Alžiriji, Franciji). Do danes so posneli še pet albumov: "El Desperado" (1992), "Peace" (1994), "Živi Kurac" (1996), "Nečuveno" (1997) in "Jedina" (2000). Leta 1996 so sodelovali v gledališki predstavi "Fedra" in prejeli nagrado za najboljšo scensko glasbo (Društvo dramskih umetnikov Hrvaške).

Od začetka kariere Let 3 negujejo duhovit scenski nastop, tako da so se na odru pojavljali oblečeni v žensko spodnje perilo, zaviti v zastave, povaljani v perje, maskirani v groteskne maske ...

Po začetnih scenskih nastopih so oboževalci in glasbena kritika spoznali, da Let 3 niso dobri "scenaristi", ampak tudi rock atrakcija z vsemi glasbenimi kvalitetami, s kvalitetnimi teksti in z dramaturško in scensko izdelanim nastopom, ki ga spremlja specifični humor z občutkom za nenavadnost.

ATHEIST RAP

Vladimir Radusinović - Radule (kitara, vokal)
Aleksandar Popov - dr Pop (vokal)
Aleksandar Milovanov - Atzke (bobni)
Zoran Lekić - Leki (bas)
Zoran Džuklevski (kitara)

Punk-rock skupina Atheist Rap je bila ustanovljena leta 1989 v Novem Sadu. Dobro sprejeti so bili že s prvencem "Maori in Črno Gonzales" (1993). Do sedaj so posneli že 6 studijskih albumov, en "best of album", DVD in album, izdan ob monografiji objavljeni ob 20. obletnici skupine. Po skoraj 27 letih ustvarjanja, ob katerem je odraslo več generacij, je skupina še vedno zelo aktivna, samo v letu 2015 so odigrali 50 koncertov.

Že od samega začetka svojega ustvarjanja so izrazito protivojno usmerjeni in še danes se vztrajno borijo proti sovraštvu in poneumljanju. Sarkastičen humor in kritičen odnos do oblasti je univerzalno potreben in uporaben, tako da Atheist Rap na svojih koncertih vedno stoji pred veliko množico.

V zadnjih letih so nastipali na najpomembnejših festivalih v regiji (Exit - Glavni oder 2011, INmusic Zagreb - Glavni oder leta 2013, Belgrade Calling 2013, Beerfest Beograd, Dirty Old Festival, Viva La Pola, Vrlo dobar festival Sarajevo, Pivolend Skopje in Lake fest Lastovo - otok glasbe, Ritem Evrope, Opatija Barufe, itd.).
Nastopali so tudi na Rebellion festivalu v Blackpoolu (GBR).

V svoji karieri so oder delili s skupinami, kot so NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten hosen, Nomeansno, PTTB , Cock Sparrer, The Exploited in Green Day ...

Člani Atheist Rap so akterji srbsko-kanadskega dokumentarnega filma " SLAUGHTER NICK FOR PRESIDENT", ki je prejel nagrado za najboljši dokumentarni film na 10. zagrebškem filmskem festivalu 2012.

Zadnji album z naslovom "Überlauf" je izšel konec leta 2015 pri založbi "Lampshade media" v digitalni obliki in na CDju, "vinilno" izdajo pa bo kmalu objavil PDV records.

 

 

Obišči spletno stran , 2

S prijazno pomočjo: