• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

petek

24.06.2016

21:00

Večerov oder

Koncert

Priporočamo

LAČNI FRANZ ● JARDIER

LAČNI FRANZ

Zoran Predin (vokal)
Anej Kočevar (bas)
Luka Čadež (bobni)
Boštjan Artiček (klaviature)
Tine Čas (kitara)

Skupina Lačni Franz se je zbrala 1979 in med neprekinjenim nastopanjem po vseh republikah nekdanje Jugoslavije do leta 1994 posnela 9 albumov in pozneje objavila še 4 kompilacije. Njihovo izključno avtorsko glasbo je glasbena kritika najprej poimenovala "kabaretni rock", danes jih pa opisuje z mednarodno označbo "hard indie". V zimzelenih besedilih lirika Zorana Predina provocira kot ironični sarkazem, saj nagajivo in nesramno prepleta erotiko s politiko in družbene tabuje s črnim humorjem. Večina besedil skoraj vedno večpomenska, kar jim daje prepoznavnost in alibi.

Leta 2014 je Zoran Predin, na dolgoletno prigovarjanje publike, spet oživel koncertni program Lačnega Franza in se s štirimi mladimi glasbeniki podal na koncertno turnejo po klubih vseh večjih mest bivše Jugoslavije. Prvi posnetek nove zasedbe JEBIVETER JUNIOR je presenetil vse, ki so pričakovali zaspano nostalgijo. Igra se udarno in brezkompromisno. Zoran Predin se vrača s pomlajeno ekipo in novo, jubilejno izdajo Lačnega Franza. Napovedana pa je izdaja prirejena in posebej posneta tudi za hrvaški, srbski in bosanski glasbeni trg.

JARDIER

Alex Raztresen (vokal, kitara)
Andrej Zavašnik (bobni)
Jure Pohleven (sintetizator, kitara)
Dejan Slak (bas)
Borut Perše (kitara)

Glasbena skupina Jardier je lani konec oktobra izdala svoj prvi album, ki je bil deležen pozitivnih kritik tako glasbenih urednikov kot javnosti. Zaenkrat so iz albuma objavili tri single, ki so postali priljubljene skladbe radijskih postaj, in sicer Pieces, Sailor in Core, slednji dve pa so pospremili tudi z videospotom.

Jardier so lani, še pred izidom albuma, nanizali kar nekaj nastopov, med drugim so nastopili na festivalih INmusic v Zagrebu ter Flow v Ljubljani, izid plošče pa so 31. oktobra zabeležili z nastopom v Katedrali Kina Šiška, kjer so kot gostje skupine Dan D predstavili svoj prvenec.

V teh mesecih se skupina prvič predstavlja tudi v drugih krajih po Sloveniji. Začeli so 5. februarja s koncertom v Kinu Šiška v sklopu festivala MENT, nato pa nadaljevali s koncerti v Kranju, Ajdovščini, Murski Soboti, Mariboru, Kočevju in še drugih slovenskih mestih. V začetku junija bodo nastopili v Franciji na festivalu Europavox , med drugim pa jih bo moč videti tudi na letošnjem Lentu ter dva dni kasneje v Murski Soboti na Soboških dnevih.

Obišči spletno stran , 2

S prijazno pomočjo: