• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

Priporočamo

ŠPIČIKUC ORCHESTRA & NEISHA

Gordana Buh (dirigentka)
Rok Felicijan (alt saksofon)
Matevž Krašna (tenor saksofon)
Peter Majdič (tenor saksofon)
Mateja Forte (flavta)
Jani Turk (bariton)
Jakob Leban (pozavna)
Domen Gantar (pozavna)
Matjaž Kajzer (trobenta)
Rok Nemanič (trobenta)
Andrej Štrekelj (trobenta)
Niko Mally (trobenta)
Andrej Grižon (kitara)
Boris Holešek (bas)
Timi Eler (bobni)
Tadej Špeh (vokal, tolkala)
Vid Žgajner (klaviature, vokal)
Katja Sever (vokal)
Katja Koren (vokal)
Kristina Brenčič (vokal)

Zasedba dvajsetih glasbenikov igra funk, pop, rock in jazz glasbo. Večina glasbenikov prihaja iz vasi Sv. Peter v zaledju Občine Piran (nad Dragonjo). Veliko je k razvoju in oblikovanju zasedbe pripomogla dipl. koncertna glasbenica, flavtistka Gordana Buh, ki je leta 2005 prevzela strokovno vodstvo skupine.

Poleg dirigentke Gordane so glasbeniki kasneje pridobili še aranžerja in klaviaturista Vida Žgajnerja (dipl. jazz pozavnist, prof.), ki piše priredbe, specifične za ta orkester. Vse skladbe, ki jih izvajajo, so namreč aranžirane posebej za to zasedbo. Tako orkester pridobi na polnosti zvoka in edinstvenosti izvajanih skladb, vse od rocka, popa, funka, pa do jazza. Zasedba slovi po vrhunski izvedbi in po eksploziji energije. Za koncert na Lentu se jim bo ekskluzivno pridružila Gordanina sestra Neža Buh - Neisha.

NEISHA


Neisha se vam bo predstavila tako v temperamentni različici z Špičikuc Orchestra kot tudi v osrednjem akustičnem delu, v pestrem glasbenem večeru boste lahko tako prisluhnili unikatnemu aranžmaju jagodnega izbora njenih najbolj popularnih melodij ... Muza vašega bluza bo tako malo tu malo tam pristala na planetu za zadet, se posula z zvezdnim prahom in natrosila ta večer še marsikako uspešnico.

Obišči spletno stran , 2

Ogled dogodka je brezplačen.