• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

Priporočamo

BALET POD ZVEZDAMI: PEER GYNT

V primeru slabega vremena bo predstava prestavljena na ponedeljek, 27. junij. Odločitev o tem bomo sporočili v nedeljo, ob 18.30.

IZVEDBA NOCOJŠNJE PREDSTAVE JE POTRJENA!
Vljudno vabljeni.


Edward Clug: Peer Gynt

Koreograf: Edward Clug

V zgodbo o "posebnežu" Peeru Gyntu, ki izhaja iz fantazijskega sveta evropskega severa, je Henrik Ibsen v svoji istoimenski drami v verzih problematiziral številna nepomirljiva nasprotja in identitetne razklanosti, ki pestijo tudi sodobnega človeka. Če se Peer na začetku še predstavlja kot pesnik, ki nas zapeljuje z lepoto svoje besede, se pozneje transformira v brezčutnega povzpetnika in koristolovca, ki brezsramno streže svoji pogoltnosti. Svojo koreografsko interpretacijo nordijskega "junaka" je Edward Clug zastavil v smeri sodobnega pripovednega baleta, ki ga zamejuje rob surrealizma, absurda in samoironije, temeljne psihološke poteze protagonista pa so prevedene in preoblikovane v plesno stanje oziroma moment.

Glasbeno podlago sestavljajo Griegova koncertna, komorna in priložnostna dela, ki so še danes sinonim za lepoto ljudskega izraza in zamaknjeno čarobnost nordijskega sveta.

(NAKUP VSTOPNIC)

Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete dodatno vstopnico.

S prijazno pomočjo: