• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

petek

01.07.2016

20:00

Večerov oder

Koncert

Priporočamo

Piše se leto 2016: KULTUR SHOCK & EDO MAAJKA (USA, BIH) ● BRKOVI (CRO) ● EDO MAAJKA (BIH) ● KOALA VOICE

KULTUR SHOCK

Gino Yevdjevich (vokal, trobenta, tolkala)
Val Kiossovski (kitara, vokal)
Mario Butkovic (kitara)
Chris Stromquist (bobni in tolkala)
Guy M. Davis (bas, vokal)
Amy Denio (saksofon/klarinet, vokal)

Stil skupine Kultur Shock je nemogoče definirati - kritiki in poslušalci jih primerjajo SOAD, Gogol Bordello, Manu Chao, Gang of Four, The Pogues in balkansko ljudsko glasbo, punk-rokom in heavy metalom. Nič ne more nič hudega slutečega poslušalca pripraviti na to, kar bo zaslišal iz zvočnikov doma ali doživel na enem izmed legendarnih koncertov, po katerih skupina slovi.

Skupina prihaja iz Seattla, sestavljajo pa jo med drugim priseljenci, ki prinašajo močne vplive iz svojih kultur, in skozi leta je bend razvil svoj lasten žanr z značilnim zvenom. Izdali so 3 live in 8 studijskih albumov ter igrali na več kot 1000 koncertih po Evropi in Ameriki. Trenutno praznujejo svojo 20. obletnico. Na skoraj vseh nastopih nastopajo kot glavni izvajalci (pravijo, da so zelo slaba predskupina), pokazali so se na številnih festivalskih odrih in igrali kot predskupina izvajalcem, kot so Iggy Pop, Manu Chao, The Whalers, Gogol Bordello, Burning Spear in Sepultura.

BRKOVI

Vedran Pehar (vokal)
Tomislav Kalousek (bas)
Vedran Ivčić (kitara)
Damir Dinjar (kitara)
Mario Šarac (bobni)

Brkovi je skupina iz Zagreba, ki je spojila za mnoge popolnoma nekompatibilne glasbene žanre (turbofolk, punk rock, heavy metal), zbrala ogromno in zvesto publiko in pri tem zadržala iskreno poslovno DIY politiko, je danes verjetno največja atrakcija na hrvaški glasbeni sceni. Njihovi divji, brezkompromisni nastopi predstavljajo trk punk energije z narodnim melosom, vse to pa Brkovi tudi izvrstno odigrajo in vizualno perfektno predstavijo.

Albumi: »Punkfolkwellness« 2010, »Društvo brkatih mladića« 2011, »Balkanski esperanto« 2012, »Brkati gosti« 2013 (kompilacija), »Pizda materina« 2014

EDO MAAJKA

Edin Osmić, bolj znan ko Edo Maajka, rojen je 22. 12. 1978. v Brčkem (BIH). Kot begunec je 19992 prišel na Hrvaško in končal srednjo tehnično šolo.

Nato se je vrnil v Bosno in Hercegovino, kjer je študiral strojništvo in kriminalistiko v Tuzli. Ob deseti izdaje prve BiH hip hop radijske oddaje FMJAM je Edo srečal DJ Soul in Errol ter postal sestavni del FMJAM ekipe. Pozneje so se Edo, Frankie, DjSoul, Hamaz in Lightning (vokal Defencea) odločili, da združijo moči in oblikujejo skupino Disciplinska Komisija. Demo pesmi skupine Defence postane radijski hit v severni Bosni in njihovi koncerti v Tuzli 1999 so množično obiskani. Po letu dni Edo opusti študij in se vrne v Zagreb ter posname pesmi Minimalni rizik in Mahir i Alma. Obe pesmi sta postali hit zagrebške scene na radiu 101 v oddaji Demo Blackout, ki sta jo vodila DJ Phat Phillie in DJ FRX.

Njegov prvenec "Poslušajte Matere" izide leta 2002, Edo postane novinec leta na Hrvaškem, Bosni in Hercegovini in tudi na področju Slovenije, Srbije in Makedonije je dobro sprejet. Z drugim albumom No Sikiriki Edo učvrsti svoj status enega najboljših MC-ja na Balkanu. Nastopa s spremljevalno skupino Lexaurin in z DJ Soul, DJ Olidobolli, v skoraj vseh mestih nekdanje Jugoslavije in v mnogih klubih in festivalih po Evropi. Tudi tretji album Stigo Ćumur zaslovi. Prične sodelovati z glavnimi na srbski hip hop sceni: Wikluh Sky, AJS Nigrutin, Timbe in Marchello in Bassivity ekipo.

Prav tako prične sodelovati s skupinami, kot so T TBF, Hladno Pivo, Pips Chips i Videoclips, Diyala, Frenkie, Letu Štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Dado Topić, Diyala, Studio Morris, Davor Erceg, the Books of knjige, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee in mnogimi drugimi.

Je avtor glasbe za film Srđana Vuletića Ljeto u Zlatnoj Dolini in hip hop muzikal Beraška opera za gledališče iz Tuzle. Njegove pesmi govorijo o socialnih nepravicah, ljubezni, sovraštvu, vojni, nacionalizmu, ljudeh, hip hopu, grafitih ...

KOALA VOICE

Trampuš (kitara, vokal)
Miha Prašnikar (bobni)
Domen Don Holc (kitara)
Tilen Prašnikar (bas)

Štiričlanska zasedba iz Zasavja, ki v povprečju šteje 22 let, je bila opažena na skoraj vseh tekmovanjih za mlade skupine v Sloveniji. Med najbolj izpostavljenimi so Špil liga, ki poteka v organizaciji ljubljanskega CUK Kino Šiška, VičStok in Klubski maraton Radia Študent.

Februarja 2015 so s priznanim slovenskim kitaristom in producentom Petrom Deklevo posneli album Kangaroo's Neighbour, ki jih je peljal v svet. Najprej na ruski festival Wild Mint, nato pa so sledili nastopi širom Evrope. V lanskem letu so nastopili na festivalih Reeperbahn v Hamburgu, Waves Vienna in Waves Bratislava na Dunaju in Bratislavi, Eurosonic Nordeslaag v Groningenu ter na Tallinn Music Weeku.

Seveda pa skupina ne nastopa samo v tujini. Na domačih tleh so samo lanu uspešno izvedli več kot 50 koncertov. Pred njimi je festivalsko poletje, kjer bodo med drugim nastopili v Liverpoolu, Litvi in Nemčiji.

Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4

S prijazno pomočjo: