• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

nedelja

26.06.2016

21:00

Večerov oder

Koncert

Priporočamo

THE RUMJACKS (AUS)

Frankie McLaughlin (vokal, pločevinasta piščalka, kitara)
Johnny McKelvey (bas, vokal)
Anthony Matters (bobni, vokal)
Gabriel Whitbourne (kitare, vokal)
Adam Kenny (mandolina, bendžo, buzuki, bodhran, akustična kitara, vokal)

Založba: Black Matilda Music

Glasbeno dediščino skupine je frontman Frankie McLaughlin opisal takole: "To je nekako tako, kot da bi odraščal s solzo v očesu in prebujajočim se viharjem v srcu." "Odraščali smo s škotsko in irsko glasbo iz zbirke naših staršev, preden smo se potem z glavo zaleteli v punk-rock in mislili, da smo najpametnejši."
Ta nepremična stebra sta definicija skupine The Rumjacks, ki nadaljuje z iskanjem svoje lastne poti skozi pokrajino že nastale glasbe. Njihov keltski punk je ustvaril dva EP-ja: 'Hung, Drawn & Portered' & 'Sound as a Pound' ('09), in tudi dva albuma - 'Gangs of New Holland' ('10) & 'Sober & Godless' ('15).

Od začetkov benda v Sydneyju leta 2008, ko je McLauglin srečal basista Johnnyja McKelveya, so si na YouTube prislužili več kot 18 milijonov ogledov, za več kot 13 milijonov teh ogledov je kriva pesem 'An Irish Pub Song', ki jih je katapultirala med zvezde.
Najnovejša videospota 'Home' & 'One Summers Day' so posneli med turnejo, pričata pa o odmevnosti, ki jo doživlja bend vsepovsod, kamor se odpravi.

Zaradi svojih ognjenih nastopov v živo in neskončnih turnej so se na odru znašli tudi že z Dropkick Murphys, The Interrupters, Gogol Bordello, Ruts DC, Guttermouth, GBH, UK Subs in pa The Aggrolites. "Domače se počutimo pred vsakim občinstvom, očitno je v naši glasbi nekaj, kar je všeč prav vsem."

In res je - ponujajo vse: od svojih težkih keltskih korenin pa vse do punk-rocka in ska/reggae ritmov, spevnih melodij in otožnih balad. "Navdih črpamo z različnih strani, vendar pa je za nas še vedno pomembno, da premikamo meje tega, kar smo že ustvarili: da igramo dober punk rock z mastnim slojem keltske ljudske glasbe in s tem poskrbimo za nekaj svežega, kar bo v srcih ljudi ostalo še dolgo po tem, ko se zabava zaključi."

Leta 2015 je bend doživel prelomnico, ko se je odpravil na izjemno uspešno turnejo po Evropi in stal pred več kot 50.000 poslušalci.

Motorji so se komaj ohladili, pa se že pripravljajo na nastope doma in po Evropi - tokrat tudi na Lentu!

Diskografija:
SOBER & GODLESS - (Album) 2015. BLOWS & UNKIND WORDS / PLENTY - (Single) 2014. CROSSES FOR EYES / WILD MOUNTAIN THYME - (Single) 2012. GANGS OF NEW HOLLAND - (Album) 2010. SOUND AS A POUND - (EP) 2009. HUNG, DRAWN & PORTERED - (EP) 2008.

Obišči spletno stran

S prijazno pomočjo: