• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sobota

25.06.2016

23:59

Lent - promenada

Ognjemet

Priporočamo

OGNJEMET

Laserji, ekrani veliki in mali, virtualna resničnost, HD posnetki, 3D tehnologija......preprosto se NIČ od tega ne more primerjati s fascinacijo doživetja 4 osnovnih, popolnoma analognih elementov - zemlje, vode, zraka in ognja v obliki ognjemeta, doživetega sredi festivalske množice na bregovih reke Drave. Nič.

Ognjemet je spektakel za oči in ušesa, ki se ob glasbeni spremljavi meša z ostanki prazgodovinskega strahospoštovanja do bliska in groma. So eksplozije svetlobnih vzorcev, ki odmevajo v nas in nam na nebo rišejo slike utripajočih luči, zvezd, lune. So hipni bliski znanih mestnih obrisov v povsem novi luči in v odsevu z dravske gladine, ki za trenutek ostanejo v očesu - in nerazložljivo najdejo pot do srca.

Ognjemet je za Festival Lent to, kar je festival za mesto; je simbol, je praznična predstava barv in teme, ki eksplodira v končno zmago svetlobe. Simbol magične ustvarjalnosti, ki (naj)zaznamuje regijo, mesto in Festival kot center energije tistih impulzov in idej, ki prinašajo in ohranjajo upanje na boljši jutri in vero v ustvarjalnost ljudi.

Zato je prav, da se Festival Lent z ognjemetom začne - in konča.

Vabljeni, da se nam pridružite na festivalski promenadi!

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: