• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

Priporočamo

LETEČI POTEPUHI ● BLUEGRASS HOPPERS

ob 20.30: LETEČI POTEPUHI
ob 22.00: BLUEGRASS HOPPERS

LETEČI POTEPUHI 

Klemen Tičar (vokal, orglice, ak. kitara)
Dejan Došlo (kitara, vokal)
Marko Matjašič - Jimi (kitara)
Sergej Jereb (bas)
Iztok Repovž (bobni)

Prav gotovo legendarne Leteče potepuhe vsi poznamo po znanih uspešnicah, ki smo si jih prepevali v devetdesetih: "Bicikl", "Pojem blues", "Ko ti vse narobe gre", "Kurja lojtra" in številne druge. Zdaj se ti fantje (oz. bolj gospodje) po 15-ih letih vračajo na sceno, v pripravi pa je tudi že novi album! Leteči potepuhi so si s svojimi pesmimi, ki se na hudomušen način dotikajo vsakdana in grejo izjemno v uho, ustvarili legendarno ime, ki je vsem poznano še danes!

BLUEGRASS HOPPERS

Cigula Toni (kitara, mandolina, vokal)
Kebrič Milan (bas kitara)
Logar Marko (kitara, vokal)
Verber Dragan (5 strunski banjo, kitara, ustna harmonika, vokal) 

Gostujoči glasbeniki:
Mitja Novak (dobro, mandolina, weisenborn, vokal)
Luka Banović (irske piščali, klarinet, vokal)
Miran Waldhüter (harmonika, vokal) 

Skupina Bluegrass Hoppers je nastala kot trio, z imenom Coun't Štajerska, februarja 1982. Leta 1985 se originalni zasedbi, ki jo sestavljajo Tonček Cigula, Milan Kebrič in Dragan Verber, pridruži Marko Logar in že leta 1986, osvojijo na YU-Country Masters-u, drugo mesto in s tem nastop na country festivalu v Italiji. Odprejo se jim vrata evropskih odrov, zato leta 1989 spremenijo ime v Bluegrass Hoppers in medse povabijo takrat šele sedemnajstletnega violinista Bojana Cvetrežnika.

Več kot deset let z velikim uspehom nastopajo na največjih evropskih country odrih in jih delijo z mojstri, kot so Peter Rowan (USA), Tony Trischka (USA), Dan Crary (USA), Highway 101 (USA), Paddy O'Brian (IRL), Light Crust Doughboys (USA), Beppe Gambeta (IT), Jimmy Cogan (A)… 

V preteklih 33 letih, je skupina Bluegrass Hoppers s svojim entuziazmom in nepotvorjeno energijo pustila neizbrisen pečat in v precejšnji meri obogatila glasbeno dogajanje v Sloveniji in sosednjih evropskih državah. V svoje interpretacije vnaša osnove bluegrassa, okrepljenega z ritmi rock & rolla, močjo rhythm'n bluesa, vse skupaj pa začini s primesmi gospela, reggeja, jazza, folka in countryja. S svojo glasbo in nastopi skupina Bluegrass Hoppers dokazuje, da inovativnost, raznovrstnost in kreativnost vedno najdejo pot do publike, ki od glasbenika zahteva iskrenost, talent in predanost. 

Bluegrass Hoppers so bili zmeraj originalni v svoji posebnosti, posebni v svoji originalnosti in ne bodo nikdar obtoženi za dolgočasje.

Obišči spletno stran , 2

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: