• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

sreda

29. 06. 2016Armada tolkalcev in trobentačev danes zavzema Lent!

sreda

29. 06. 2016

Na JazzLentu se danes zbira energična armada brazilskih in karibskih tolkalcev, oborožena z afrobeatom in podprta s pihali!

Taktika karibsko-brazilsko-afriška naveze Bixiga 70 je na JazzLentu v eno armado združiti najboljšo brazilsko tolkalsko tradicijo ter jo v konici napada okrepiti z karibskim nabojem. Za specialne naloge uporabljajo tudi gvinejsko malinko, brazilski candomblé, sambo in cumbio, ki znatno pospešijo napredovanje zvoka do vaših ušes ter tako onesposobijo glavno obrambo nasprotnikov, ki so v tem trenutku morda še zalepljeni na svoje stole.

A na tem mestu je že prepozno! Bobnenje eksotičnih tolkal z boka namreč dobiva taktično podporo afrobeata, ki različne enote tolkacev skozi vaša ušesa hitro vodi do nasmeška. Ta tem mestu je kakršnikoli odpor ne le odveč temveč popolnoma nesmiseln! Opazili boste, da se z rastjo nasmeška neopazno, a vztrajno in sorazmerno razmigujejo tudi noge in roke, da vam je stol naenkrat odveč ter da zahtevate redefinicijo plesnega prostora. Tudi najtrše nasprotnike pa z drugega boka neusmiljeno napadeo še klaviature, kitare in bas, ki zlomijo tudi srdite zapečkarje!

 Če obstaja koncert, zvok in energija, ki uteleša veselje in dinamičnost Festivala Lent, potem je to vsekakor ta!Izzivamo vas, da na tem koncertu uspete ostati na miru!

 

 

Nazaj na Novice