• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

ponedeljek

03. 10. 2016Pet nagrad festivalskega združenja!

ponedeljek

03. 10. 2016

Mednarodno združenje festivalov in prireditev IFEA (The International Festival and Events Association) je Festivalu Lent 2016 v ZDA podelilo 3 zlate, eno srebrno in eno bronasto nagrado.

Med 27. in 29. septembrom 2016 so v ameriškem mestu Tucson v Arizoni na 61. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA (IFEA’s 61st Annual Convention, Expo & Retreat) podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so izmed prispelih prijav iz celega sveta prepričali na področju promocije in programiranja dogodkov.

Festival Lent 2016, v organizaciji Narodnega doma Maribor, je tudi tokrat poskrbel za bogato bero nagrad, saj je bil nagrajen v kar petih kategorijah – v treh izmed le-teh celo z zlato nagrado Pinnacle.

V kategoriji festivalov s proračunom med 750.000 in 1,500.000 USD je tako zlato odnesel za najboljši promocijski plakat, najboljšo promocijsko tiskano programsko zloženko in najboljši tiskani material - razglednico, s srebrom je bil nagrajen za ovratni trak za akreditacije, bron pa so podelili festivalski majici.


Plakat Festivala Lent 2016, nagrajen z zlato nagrado Pinnacle za najboljši promocijski plakat

Združenja IFEA podeljuje nagrade v kar 68 različnih kategorijah, med njimi so npr. televizijska promocija, socialni mediji, program sponzorstva, ekološko programiranje, izobraževalni programi in programi za otroke, merchandising ter številna druga področja, vsako leto pa je podeljena tudi glavna nagrada, Grand Pinnacle, za celostno vrhunsko izvedbo festivalov oziroma prireditev.

Glavni cilj pa po besedah Stevena Wooda Schmaderja, predsednika združenja IFEA, ostaja »prizadevanje za najvišji nivo odličnosti na področju promocije festivalov in prireditev ne glede na proračun organiziranih dogodkov ter ne glede na to v katerem kraju sveta so organizirani, z nagrajevanjem najboljših pa se je zvišal tudi nivo standardov prireditev, predvsem pa pokazal tudi kako dosegati uspešnost z inovativnostjo in kreativnostjo.«

Na seznamu sodelujočih za nagrade združenja so se tudi letos ponovno znašla izredno raznolike organizacije iz številnih držav sveta, ki pripravljajo programsko zares raznovrstne prireditve. Tako so se za najboljše potegovali med drugim tudi Destination NSW iz Sydneyja, Velikonočni festival Ludwig van Beethoven iz Krakova, Festivali Rotterdam, irski Cuckoo Events ter južnokorejski Boryeong Mud festival.

Združenje IFEA s sedežem v Boiseju (Idaho), velja za najpomembnejšo organizacijo, ki povezuje in podpira strokovnjake s področja organizacije dogodkov in festivalov celega sveta. Pod njeno streho delujejo tudi združenja, ki pokrivajo specifične države oziroma celine: Afrika, Azija, Avstralija, Evropa, Latinska Amerika, Srednji Vzhod in Severna Amerika, vse pa imajo cilj »globalnega združevanja industrije, ki se na pozitiven način dotika življenj vseh nas skozi praznovanja.« Združenje IFEA tako velja za najbolj celovit vir idej, virov, informacij, izobraževalnih vsebin in mreženja za strokovnjake na področju festivalov in prireditev.

Več o nagradah, ki jih je doslej prejel Festival Lent.

Nazaj na Novice