• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

sobota

02. 07. 2016Veliki finale Festivala

sobota

02. 07. 2016

Težko je verjeti, da se veliko kolesje Festivala počasi in začasno ustavlja, vam pa zato danes pripravlja nepozaben dan, ki bo prostor odstopil moči noči in naslednjega jutra!

Kot se za vrhunce spodobi, je tudi danes Festivalski urnik kvalitetno prenatrpan. Tisti, ki so neutrudno vztrajali na afterju Minoritov in RH202 v živo na Mladininem odru, lahko danes moči naberejo v zeleni dnevni sobi Festivala ArtKamp, kjer bo na odru Triglav ob 5-ti uri akrobatska predstava Rose v deželi cirkusa, ob 19:30-ti uri pa oder gosti zaključni Bobnarski festival. Na Grajskem trgu bodo težo našega obstoja lajšale vse skupine Folkarta, ki se danes približuje svojemu zaključku. Poletno osvežitev si lahko privoščimo tudi na Lentni plaži, od koder je poleg kopanja in potapljanja mogoče opazovati tudi drzni Jet ski Alpe-Adria tour 2016 & freestyle.

Za prehod iz dneva v večer bo poskrbel kulturno-glasbeno navdihnjen program, saj bo v elegantnem Salonu glasbenih umetnikov v dvorani Union nastopal Duo Enigma, ki bo na violini in klavirju igral Beethovna in Brahmsa. Eleganten koncertni večer se bo ob 20:30-ti uri odvil tudi v Salonu uporabnih umetnosti, kjer bosta zapeljevala glas in glasba skupine Soul, Jazz in Jaz, istočasno pa bosta na Jurčkovem odru nastopala Dixie šok band in Manouche in kot veste njihovih nastopov v živo vsekakor ne smete zamuditi. Vsekakor pa isto seveda velja tudi za koncertni nastop Katje Šulc v srednjeveškem ambientu Sodnega stolpa!

Po prijetnem uvodu zadnjega večera pa se začne odvijati edinstvena Festivalska noč, kjer ne manjka ne ognjenih predstav, ne poskočnih koncertov, afterjev in ognjemeta! Na Večerovem odru bodo nastopali nepoboljšljivi in stilsko opremljeni provokatorji Let 3, ki si bodo oder delili s sarkastičnimi rokerji Atheist rap. Za vrhunec večera bo vsekakor poskrbel Zaključek 28. FolkArta na Glavnem odru ob 21:30-ti uri, kjer se bodo predstavile vse sodelujoče skupine iz Finske, Kazahstana, Kostarike, Srbije, Argentine, Fidžija in Slovenije! Glasbeno poslastico pripravlja tudi JazzLent, ki bo gostil edinstveno skupino Hazmat Modine iz ZDA. Ta 8-članska skupina poskrbi za pravi stampedo sprevrnjenega bluesa, ki se v živo sliši kot nevarno eksplozivna mešanica Toma Waitsa in Gorana Bregovića v zlatih 20-tih letih! Ta fenomenalna zasedba ponuja ciganski blues z ustne harmonike, zlito s malijsko in sibirsko glasbo, ki jo včasih poganja reggae ali dub.

Temperaturo nam bo preverjeno vsekakor dvignila predstava Stockholmski sindrom na Glavnem trgu ob 22-ti uri, kjer se bo zgodil anarhistično komičen spektakel zvoka, svetlobe in pirotehnike skozi prizmo družbene kritike, ki jo ženeta ogenj in bencinski hlapi! Kot da ognja in eksplozij za zadnji dan Festivala ne bi bilo dovolj pa bo nočno Festivalsko nebo ob polnoči razsvetlil veličasten ognjemet, ki sicer zaključuje letošnji Festival, a obenem že napoveduje naslednjega!

Nazaj na Novice