• 24.6. - 2.7. 2016
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

petek

01. 07. 2016Mladinin oder nocoj v živo na Valu 202!

petek

01. 07. 2016

Tradicionalni petkov RH202 večer na Mladininem odru, ki nastaja v sodelovanju z oddajo RH 202, bo nocoj gostil Stannyja Abrama, Tima Urbanyo, Lucky Lefta, Luxio in Ian Sounda.

Letos smo v sodelovanju z Valom 202 in oddajo RH 202 na Mladinin oder povabili slovenskega mojstra housa in techna ter izjemno plodnega glasbenega producenta Stannyja Abrama, ki se lahko pohvali z več kot 1100 izdanimi komadi pri več kot 100 mednarodnih založbah, 6 studijskimi albumi in 6 uspešnimi založbami. Stannyja redno vrtijo največja imena svetovne elektronike, kot so: Roger Sanchez, Carl Cox, Mark Knight, Umek in drugi. Ob tem pa je tudi sam znan kot pravi »entertainer« za mešalno mizo, ki je svoje genialne stvaritve vrtel že po vseh najbolj vročih klubih regije.

Stanny je za nocoj pripravil poseben nabor zgolj lastne produkcije, s seboj pa pripelje tudi nekaj najljubših napravic. »Pridite na RH 202 večer na Mladinin oder, da se naužijete sveže elektronike,« vabi na nocojšnji nastop, na katerem se bodo predstavili še: mlad mariborski elektronski talent Ian Sound, voditelj oddaje Rush Hour, sicer pa tudi daleč naokrog dobro poznan DJ Tim Urbanya in DJ-jski par, ki na odru izžareva izjemno energijo – Luxia in Lucky Left.

Abram pravi, da mu navdiha za glasbo kljub zavidljivi kilometrini ne manjka, zato komadi tudi tako množično nastajajo. »Vsak dan delam samo glasbo. Po malem je to tudi že odvisnost. Včasih si zadam, da bom malo počival, a se znova znajdem pri ustvarjanju. Po navadi imam odprte 3, 4 projekte, tako da se skozi nekaj dogaja,« je pojasnil. Trenutno se giba predvsem med tech house in techno vodami, a si vedno privošči izlete tudi v druge žanre. Oddaja RH 202 daje velik prispevek k sceni, saj je na komercialnih radiih zelo redko moč slišati neodvisno produkcijo, meni. »Val 202 ima že nasploh dobro selekcijo, RH 202 pa še posebej, saj veliko podpira tudi slovenske producente. To je velik plus za domačo elektronsko sceno.«

Prisluhnete nam lahko od 22.30 do 3. ure na TEJ POVEZAVI, obiščete pa nas lahko v Jazz Klubu Satchmo vse do 5. ure zjutraj. Prenos na valove Vala 202 je skrajšan do 3. ure zaradi nove zakonodaje in kvot, ki jih prinaša. Odzivu glasbenega urednika Andreja Karolija lahko prisluhnete na: 
https://soundcloud.com/val202/ves-direktorat-za-medije-svoj-dolg

Nazaj na Novice